Ny online platform for borgerinddragelse

Citizenlab - Platform for online borgerinddragelse
Som den første kommune i Danmark er Furesø Kommune gået live med Citizenlab, der er en online platform for borgerinddragelse. Her kan borgerne fremover give input til forskellige aktuelle projekter. Første emne der tages op er trafikstøj.
Hvis du i en travl hverdag ikke lige kan finde tid til at deltage i borgermøder og andre arrangementer, så kan du fremover i ro og mag sidde hjemme i din stue og stadig få indflydelse på udviklingen af Furesø Kommune.

Det er Udvalget for Digitalisering og Innovation (UDI), der har søsat den nye onlineplatform, som er udviklet af et belgisk firma og allerede er i brug i mange andre kommuner verden over, men Furesø er den første kommune her i landet. Platformen bygger på, at borgerne kan komme med deres egne ideer til forskellige emner og projekter. Herefter kan man drøfte dem digitalt samt give udtryk for, om man finder ideen god eller dårlig.

Formand for UDI, Lars Carstensen (C), er spændt på, hvad den nye onlineplatform kan bibringe lokaldemokratiet i Furesø.

"Mange kommuner har de seneste år forsøgt sig med mere traditionelle borgerpaneler og høringsportaler, men der er ingen, som for alvor har formået at komme med et bud på digital borgerinddragelse, hvor borgerne er med til at sætte rammen for den digitale dialog. Citizenlab er et godt bud på dette, som vi nu skal have testet sammen med borgerne," fortæller Lars Carstensen.

Det er det nye trafikstøjudvalg, som får glæde af onlineplatformen i deres arbejde. Udvalgsformanden, Ole Holleufer (I), kan se gode muligheder i at få bredt borgerinddragelsen videre ud end blot til udvalgets egne medlemmer.

"Hvis vi kan få endnu flere lokale røster aktiveret i arbejdet med at nedbringe trafikstøjen, så vil det være en rigtig god hjælp. Vi afholder en møderække, hvor vi skal bruge input til forskellige spørgsmål, og det ville være rigtig fint, hvis alle interesserede borgere kunne blive involveret i det arbejde," udtaler Ole Holleufer.

Trafikstøjsudvalget afholder sit næste møde den 27. august, der er åbent for interesserede furesøborgere. Allerede inden mødet kan borgerne via Citizenlab komme med konkrete ideer til bekæmpelse af trafikstøj.

Furesø Kommune har med Furesømodellen for borgerinddragelse sat særskilt fokus på den digitale inddragelse, og vil over det næste stykke tid teste forskellige løsninger, der kan være med til at brede borgerinddragelsen ud til flere grupper af borgere.

Borgerne finder onlineplatformen på webadressen http://furesoe.citizenlab.co

Kontakt

Ledelsessekretariatet

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)