Karen fik sin plads i Furesø

Indvielsen af Karens Plads. Foto: Furesø Kommune / Keiran Bacchus
Torsdag blev den ny-renoverede plads mellem Bybækskolen og Svanepunktet i Farum Midtpunkt indviet. Fremover hedder pladsen Karens Plads, da den lokale kulturpersonlighed og græsrod Karen Palsgaard lægger navn til pladsen.

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) var med til at indvie pladsen, og han er meget glad for, at Karen Palsgaard får denne ære efter sin død.

”Karen har i mange år haft stor betydning for mange mennesker her i Furesø Kommune blandt andet igennem sin lærergerning og som leder af billedskolen. Samtidig var hun en lokal ildsjæl, der blandt andet har taget initiativ til de lokale folkehaver her ved Farum Midtpunkt. Karen var selv drivkraft i at pladsen kunne tage den form, som vi nu skal indvie, så derfor var det helt oplagt, at hun nu også får lov til at lægge navn til den,” udtaler Ole Bondo Christensen.

Pladsen er helt i Karen Palsgaards ånd blevet renoveret blandt andet ved hjælp af lokale unge fra Furesø Kommune, som har været en del af et beskæftigelsesprojekt, hvor de ved hjælp af arbejde på blandt andet kommunale arealer har fået et skub videre i deres liv.

”Karen Palsgaard prøvede igennem hele sit liv at hjælpe børn og unge, som hun var i berøring med. Både i sit arbejde som lærer men også i sit hjem var hendes døre åbne, når der var nogen der havde brug for et kærligt skub i den rigtige retning. Derfor er der ingen bedre plads end denne, at hun sætter sit navn på,” fortæller Ole Bondo Christensen.

En af inspirationerne for udformningen af den nye plads er de lokale folkehaver ved Farum Midtpunkt. Zanne Jahn, der er leder af Farum Kulturhus har kendt Karen Palsgaard i mange år og har derfor også været inddraget i færdiggørelsen af pladsen.

”De 16 ringe på den nye plads symboliserer ”De Runde Haver” ved Bybækskolen – og samtidig vises en smuk fotostat af netop en af disse haver, opsat på en afgrænset væg på pladsen. Jeg har overordnet set gjort mig rigtig mange tanker om hvordan, vi kunne få Karens sjæl til at svæve på en smuk måde over den nye plads – og så med min egen tilgang til kunsten og arkitekturen, har forsøgt at skabe en smuk og fuldendt plads til Karens minde,” fortæller Zanne Jahn.

Karens Plads er beliggende mellem Bybækskolen og Svanepunktet på adressen Paltholmterrasserne 1. Initiativet til at indrette pladsen har Karen Palsgaard blandt andet taget sammen med Palle Skovborg, der blandt andet har været aktiv i foreningen Furesø By og Land. Fotografiet fra folkehaverne, der fremgår af fotostaten på pladsen, er taget af fotograf Michael Quist.

Fakta om Karen Palsgaard

 • Født og opvokset i Nørresundby 1940
 • Blev gift og fik 2 børn i 1969 og 1973
 • Flyttede til Farum i 1975
 • Initiativtager til opstart af Folkehaverne i august 2013
 • Tidligere lærer på Stenvadsskolen
 • Grundlægger og leder af billedskolen

Fakta om beskæftigelsesprojekt

 • Til unge der ikke er på offentlig forsørgelse, men har behov for en understøttende ”træningsbane” til at komme videre i arbejde og uddannelse
 • Startede op i juni 2017
 • For unge mellem 16 og 30 år
 • De unge ansættes i 3 måneder på ordinær løn
 • 22 deltagere har været forbi projektet siden opstart. 14 er kommet videre i ordinært arbejde eller uddannelse.

Foto: Furesø Kommune / Keiran Bacchus

Kontakt