I Furesø kan vi i fællesskab hindre indbrud

Låst dør med hængelås
Furesø er med i et stort opsat projekt med 100 millioner kroner i ryggen, der skal bremse antallet af indbrud i Danmark. Som borgere er vi de ekstra øjne i gadebilledet, men også hjernerne bag trygge lokalområder.
”Er der noget, jeg kan hjælpe dig med?” Som borger i et indbrudsplaget kvarter kan det være dit venlige spørgsmål, der forhindrer det næste indbrud hos naboen, for her i Furesø er rigtig mange en del af indsatsen mod indbrud.

I Furesø har indbrudsforebyggelsen nemlig været et fælles anliggende for både politi, kommune og borgere siden 2012. I samarbejde med kommunens indbrudskoordinator kan grundejerforeninger blandt andet komme på tryghedsvandringer, hvor høje hække og kommunale buskadser kan være noget af det, man aftaler at beskære for ikke at give tyven for meget arbejdsro og gode skjulesteder. Og der er brug for indsatsen, for Furesø ligger ret fast på indbrudstyvenes top ti over kommuner, de besøger oftest, og set på landsplan er indbrudstallet alt for højt.

100 mio. kr. til færre indbrud

I Jyllands-Posten tirsdag lancerede Trygfonden og Realdania derfor et nyt stort projekt, der skal nedbringe antallet af indbrud i private hjem med 20.000. Fra ca. 30.000 om året til 10.000, hvilket er mere på niveau med vores nabolande. For at sætte handling bag målet donerer de to fonde mindst 50 mio. kroner hver til initiativer, der blandt andet bidrager til bedre sikring af de enkelte boliger, til Nabohjælp og til brede samarbejder og indsatser rettet mod de kriminelle.

I artiklen fremhæves kommuner som Furesø, der anerkender indbrudsforebyggelsen som en kommunal opgave, der kræver en seriøs indsats – uanset om det er ærgerligt, at det skal være nødvendigt.
Ifølge Emil Baun Hermund giver den fælles indsats god mening. Som Furesøs indbrudskoordinator bliver han kommunens kontaktperson til Bo Trygt, som de to fonde har døbt projektet.
”Udover, at vi selvfølgelig alle har en åbenlys interesse i, at det skal være trygt at bo i Furesø, har vi i kommunen de bedste muligheder for at involvere borgerne i et fællesskab om problemerne, når vi for eksempel går på tryghedsvandringer i et villakvarter, siger han.

Han fortæller, at medarbejdere i Furesø Kommune også opfordres til at holde øje, når de bevæger sig gennem kommunen. Både i løbet af deres arbejdsdag, hvis de bor i kommunen eller når de kører til og fra jobbet.
”Sammen kan vi gøre en kæmpe forskel ved at holde lidt ekstra øje og også gerne melde ind, hvis der er ting vi studser over,” siger Emil Baun Hermund.
Kriminelle handlinger skal naturligvis meldes til politiet (112 hvis det er akut og ellers på 114), men derudover kan du ringe til det kommunale, døgnåbne vagtnummer 72 35 7- 9-13.
”Ring til nummeret, hvis du ser hærværk eller ting, der ikke ser ud til at være, som de skal. Det kan være åbne døre eller vinduer eller personer, der opfører sig mistænkeligt. I de kommunale bygninger, men også gerne i bybilledet i det hele taget. Vi har brug for den ekstra opmærksomhed her i Furesø,” siger han.

 

Kontakt

Indbrudskoordinator

Stiager 2
3500 Værløse

Tlf. 7216 4467
E-mail: indbrud@furesoe.dk

Kommunikation

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4012

Skriv til os på 
kommunikation@furesoe.dk
(Journalisthenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)

Skriv til os via Digital Post for personfølsomme henvendelser 

 

Download Adobe Reader
Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.