Lokal virksomhed vinder EU-udbud i Furesø

Foto af Claus Torp, Gregers Bisgaard, Flemming Ipsen
Et nyt samarbejde er faldet på plads mellem by- og kulturdirektør Claus Torp, Gregers Bisgaard fra SIMI og erhvervskonsulent Flemming Ipsen.
Et udbud af bleer er faldet godt ud for den lokale Farum-virksomhed, SIMI A/S, der nu bliver leverandør til Furesø Kommunes daginstitutioner.

Handl lokalt, tænk globalt. Principperne i bæredygtige indkøb kan af og til være svære at føre ud i livet, når EU-udbud sætter prisen som den afgørende faktor for, hvem der vinder en opgave.
Men efter et EU-udbud på Furesø og Herlev kommuners brug af bleer til børnene i de kommunale daginstitutioner, bliver det nu en lokal virksomhed bosiddende i Farum Erhvervspark, der kommer med bleer til de trængende furesøbørn og deres jævnaldrende i Herlev.

SIMI A/S i Farum Erhvervspark bød ind på opgaven i konkurrence med den nuværende leverandør. Den lokale virksomhed har længe markeret sig som en ansvarlig virksomhed, der blandt andet tager socialt ansvar gennem et tæt samarbejde med Furesø Jobcenter om rekruttering af ledige og ved at arbejde efter FNs 17 verdensmål.

På det konkrete udbud har virksomheden tilbudt at levere svanemærkede Libero-bleer til en fornuftig pris, og dermed har der i udbuddet været en rigtig sammenhæng mellem pris, kvalitet og ansvarlighed, fortæller Claus Torp, ansvarlig direktør for indkøb i Furesø Kommune.
"Som kommune er der ikke ret meget andet, vi hellere vil, end at handle lokalt. Men omvendt er vi forpligtet til at udbyde opgaver af en vis størrelse bredt. Det sikrer, at vi handler ansvarligt og til den rigtige pris. Derfor er det skønt, at begge mål er blevet opfyldt ved dette EU-udbud, og vi ser meget frem til et godt samarbejde med SIMI A/S om opgaven, siger Claus Torp.

 

Samarbejder om erhvervspolitikken

For Gregers Bisgaard, distriktschef i SIMI A/S, er aftalen med til at sikre arbejdspladser lokalt og samtidig et eksempel på et godt samarbejde om erhvervspolitikken i Furesø Kommune.
"Inden for vores branche er en kommune ofte den største indkøber inden for kommunegrænsen. Så derfor betyder det rigtig meget for os, at vores egen kommune viser, at vi er konkurrencedygtige og kan bidrage med en besparelse på de kommunale indkøb. Samtidig er aftalen med til at sikre, at lokale arbejdspladser bliver i Furesø, så kommunen får en ekstra gevinst ved at handle lokalt," siger han.

Gregers Bisgaard tilføjer, at det samtidig er en fordel for klimaet, når varerne ikke skal transporteres over store afstande.

 

Fakta:

Udbuddet for Herlev og Furesø Kommune løber i 2 år med mulighed for at forlænge samarbejdet i yderligere to år efter aftale.

Kontakt

Erhvervsteam

Erhvervskonsulent
Flemming Ipsen
Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 5454

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)
Kommunikation

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4012

Skriv til os på 
kommunikation@furesoe.dk
(Journalisthenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)

Skriv til os via Digital Post for personfølsomme henvendelser